Începând de luni, 16 martie, toate certificatele de handicap, adulți și copii, care expirau în această perioadă ÎȘI PRELUNGESC VALABILITATEA cu 30 de zile, adică cât va dura situația de urgență.

Pe cale de consecință, nu mai este necesar să vă mai deplasați în această perioadă.

Pentru cei care nu au avut NICIODATĂ certificat de handicap, dar doresc să facă acest demers acum (și nu poate fi amânat până la ieșirea din situația de urgență), colegii din DGASPC-uri sunt pe poziții și, în funcție de județ sau sector, au stabilit metode flexibile de a derula procedura de evaluare.

Vă rog să urmăriți website-urile DGASPC-ului de care aparțineți pentru instrucțiuni. Datele de contact ale Direcțiilor, le puteți regăsi mai jos.

Date contact DGASPC

ILFOV 021.369.58.89

021.369.58.90

Interior adulți:136

Interior copii: 105

DECRET din 16.03.2020

”Art. 39 – Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.”