Avand in vedere ca SARS-CoV-2 este un virus cu o contagiozitate extrem de înaltă, care a provocat deja o criză sanitară fără precedent, desfășurarea în condiții de siguranță a orelor de curs in institutiile de invatamant presupune o serie de măsuri speciale, mai ales ca domeniul educaţiei trece prin schimbări radicale care vizează reorganizarea infrastructurii existente.

Accesul la resurse și servicii digitale prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor devine o resursă esențială în procesul de predare-învățare, putând facilita gestiunea comunicării și a colaborării, dezvoltarea creativității și accesul la informație prin dispozitive mobile, iar beneficiile se transpun în îmbunătățirea eficienței și eficacității procesului educațional la toate nivelurile.

Astfel in luna Septembrie au fost initiate de catre dl. Primar Adrian Budeanu si aprobate in sedinta ordinara a Consiliului Local Clinceni proiectele:

· Echipamente IT in scolile din comuna Clinceni, prin HOTARAREA NR. 70/25.09.2020 (se vor achizitiona: tablete de uz scolar, laptop-uri sistem all in one, camere web, proiectoare, ecran protectie, ruter wireless, tabla interactiva, tableta grafica).

· Echipamente de protectie si dispozitive medicale pentru scolile din comuna Clinceni prin HOTARAREA NR. 72/25.09.2020. ( se vor achizitiona: masti de protectie tip 2 R, dispencer pentru prosoape de hartie, echipament automat de dezinfectie prin nebulizare, dezinfectant pentru nebulizator, dezinfectanti de maini, dezinfectanti de suprafete, lampi bactericide UV, halate de unica folosinta)

Proiectele sunt finalizate si vor fi finantate de catre Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate, împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, anunță lansarea apelului de proiecte aferent Acțiunii 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE apelul 2 dedicat tabletelor școlare și echipamentelor/dispozitivelor IT pentru activitatea didactică si Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) în cadrul Axei Prioritare (AP) 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific (OS) 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, Consolidarea capacităţii unităților de învățământ de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 de finantare pentru asigurarea echipamentelor si dispozitivelor de protectie sanitara.