În documentele primăriei din Clinceni, prima şcoală a funcţionat din 1895 în clădirea actuală a dispensarului. În anul 1902 şcoala este mutată în Căminul Cultural, iar din anul 1963 funcţionează în actualul local al şcolii cu o suprafaţă de 486 mp.
În această clădire funcţionează şcoala nr. 1 din Clinceni, coordonând trei şcoli cu clase I-IV:

  • Secţia nr. 2 Clinceni, dată în funcţiune în 1952
  • Secţia nr. 3 Călţuna, dată în folosinţă în anul 1936
  • Secţia nr. 4 Olteni, dată în folosinţă în anul 1937

şi grădiniţele:

  • Secţia nr. 1 la Şcoala nr. 1
  • Secţia nr. 2 la Şcoala nr. 2
  • Secţia nr. 3 la Şcoala nr. 4 Olteni.

Terenul de sport al şcolii este dotat cu instalatie de nocturnă.

În prezent Școala nr. 1 Clinceni are o suprafaţă de 486 mp, cuprinzând 10 săli de clasă, în care sunt amenajate cabinete de istorie, geografie, limbi moderne, matematică, religie şi laboratoare de fizică-chimie, biologie, informatică, o sală de sport, bibliotecă şi anexe, precum şi un cabinet CDI acestea fiind modernizate și reabilitate în perioada 2000-2008 și astfel unităţile de învăţământ sunt moderne, cu spaţii adecvate, luminoase, încălzite cu centrale termice cu mobilier nou si dotate corespunzător.
Şcoala oferă condiţiile necesare educaţiei copiilor din comună, aceştia beneficiind de o pregătire corespunzătoare, aproximativ 60% continuă pregătirea într-un liceu din Bucureşti şi din fiecare serie cinci până la zece tineri urmează cursurile învăţământului superior.
Şcoala susţinută de Primăria Clinceni organizează manifestări locale cu ocazia sărbătorilor naţionale: 1 Decembrie (Ziua Naţională a României), Ziua Eroilor şi sărbătorile tradiţionale Crăciunul, Paştele şi Mărţişorul.
Educaţia în comună se realizează în 3 şcoli cu clasele I-IV şi o şcoală cu clasele I-VIII, frecventate de aproximativ 300 de elevi.
Cadrele didactice sunt formate din învăţători şi profesori calificaţi.
De asemenea sunt 3 grădiniţe frecventate de 113 preşcolari.
Aceste dotări au fost realizate cu sprijinul Primăriei şi prin derularea unor proiecte cu finanţare europeană.

Grădinița ce funcționează din toamna anului 2008, asigură creșterea și educarea a 100 de prichindei.
Tot la capitolul investiții destinate educației, edilul comunei a realizat lucrările la extinderea a școlii nr.1 Clinceni cu scopul înființării unui liceu cu profil sportiv și informatică, pentru transformarea în liceu, școala a fost extinsă cu încă 8 săli de clasă.

Tineretul din comună este antrenat în activităţi sportive, astfel sunt echipe de fotbal care activează în Divizia D a judeţului Ilfov şi pe ţară în Divizia C. Condiţiile foarte bune de antrenament de la Clubul Sportiv Clinceni fiind la nivel de Divizia B. CS Clinceni este partener de antrenament al echipei Dinamo București.
Aceștia beneficiază de două stadioane comunale, de antrenament, respectiv de susținere a meciurilor din cadrul diviziei. În acești ani lucrările la stadioane nu au lipsit, dorința edilului este de a crea condiții dintre cele mai bune pentru jucătorii de fotbal din cadrul A.S.C. Clinceni. La stadionul comunal nr. 1 în prezent se montează o instalație de irigare a terenului, lucrările de reabilitare incluzând și montarea scaunelor în tribune și refacerea gazonului.

Sănătatea localnicilor este asigurată de cele două cabinete medicale dotate cu aparatură necesară şi în care îşi desfăşoară activitatea cadre medicale specializate.